Празникот Цветници во црквата Света Петка во Мил Парк, Мелбурн

1001

Радувај се и весели се граде Сион, ликувај од радост Цркво Божја, зашто, ете, Твојот цар дојде во правда, седнат на осле, воспеан од децата: осана во висините, благословен си Ти, кој имаш мноштво добрини, помилуј нѐ (Стихира на празникот глас 8)


На 09 Април, на празникот Цветници, во црквата Света Петка во Мил Парк се богослужеше Празнична утрена и Света Златоустова Литургија.

На литургијата, верниот народ се заблагодари на Бога и се причести со Христовите тајни.

IMG_3701 IMG_3702 IMG_3692 IMG_3693 IMG_3704

Previous articleПразникот Цветници во црквата Свети Никола во Перт
Next articleСинаксар на Цветната недела (Цветници)