Недела Месопусна во Црквата „Свети Илија“, Футскрај, Мелбурн

953

На 19 Февруари 2017 година, во Неделата месопусна, кога Православната Црква го празнува споменот на Свети Вукол Смирненски и Светиот Фотиј цариградски, во храмот „Свети Илија“ во Футскрај се богослужеше Света Божествена литургија.

Верниот народ заблагодари на Бога и се причести со Христовите Тајни.

Господи откако ќе ги разбереме заповедите, така и да живееме: гладните да ги нахраниме, жедните да ги напоиме, необлечените да ги облечеме, туѓинците да ги примиме, болните и оние во затвор да ги посетиме: та и нам да ни рече Оној што ќе и суди на земјата: Дојдете, благословени од Мојот Отец, Царството приготвено за вас наследете го. (Литијна стихира, глас 7)

IMG_0001 IMG_0002 IMG_0003 IMG_0004 IMG_0005 IMG_0006 IMG_0007 IMG_0008 IMG_0009 IMG_0010 IMG_0011 IMG_0012

Previous articleСабота месопусна - Помен за упокоените во манастирот Донибрук
Next articleСинаксар во Неделата Месопусна