Недела 6 - та по Воскресение - на Слепиот - во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул

867

Минувајќи, нашиот Спасител најде слеп човек без очи, и откако плукна на земјата и направи кал, го намачка и го ипспрати да отиде во Силоам, да се измие. А тој, откако се изми, дојде, Христе мој, гледајќи ја Твојата светлина. (Егзопостилар)  


На 21 мај 2017 г., во 6 – тата Недела по Воскресение, во која си спомнуваме за чудото на Спасителот Исус Христос над слепородениот, кога се празнува и споменот на светиот апостол Јован Богослов, светата Емилија и преподобниот Арсениј, во црквата Света Богородица – Пречиста во Ливерпул, се богослужеше Утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

На Литургијата, верниот народ се причести со Христовите Тајни.

20170521_095207_1495349688650_1 20170521_095216_1495349688812_1 20170521_095312_1495349671098_1 20170521_095317_1495349670875_1 20170521_102635_1495349559782_1 20170521_102707_1495349522903_1 20170521_102712_1495349414829_1 20170521_102727_1495349414479_1 20170521_102848_1495349522615_1

Previous articleНедела 6 - та по Воскресение - на Слепиот - во манастирот Донибрук
Next articleРадио емисија: Црковните празници и народните традиции во Македонија - МПЦО Свети Никола во Перт