Недела 6 - та по Воскресение - на Слепиот - во манастирот Донибрук

974

Моите духовни очи, Господи, од мрачниот грев ослепени, Ти просветли ги, откако ќе им вложиш смирение, Штедре, и ќе ги измиеш со солзите на покајание. (Егзопостилар на празникот, глас 3)


На 21 мај 2017 г., во 6 – тата Недела по Воскресение, во која си спомнуваме за чудото на Спасителот Исус Христос над слепородениот, кога се празнува и споменот на светиот апостол Јован Богослов, светата Емилија и преподобниот Арсениј, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук се богослужеше Утрена богослужба и Света Божествена Литургија.

На Литургијата, верниот народ се причести со Христовите Тајни.

IMG_8649_1 IMG_8656_1 IMG_8670_1 IMG_8676_1 IMG_8677_1 IMG_8686_1 IMG_8689_1

Previous articleБлажен е оној човек кој ја спознал својата немоќ
Next articleНедела 6 - та по Воскресение - на Слепиот - во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул