Видео

What Do You Mean, Pray to the Saints?

In this video, "What Do You Mean 'Pray to the Saints?'," Frederica explains that the English word "pray" in this sentence is a little...

Зошто да се обраќаме на светителите, а не директно кон Бога?

Појаснување од протоереј Владимир Головин, на прашањето што многумина ги збунува. https://www.youtube.com/watch?v=NhXn7NFhemk

An Introduction to the Orthodox Worship Space

Welcome to the Orthodox Church! Join Frederica Mathewes-Green, in this video series, on a journey into the Eastern Orthodox Church. Learn about Orthodox teachings...

Патријарх Илија

Тој стои на чело на Грузиската Православна Црква веќе 37 години, и до сега не го оставил своето секојдневно служење – пастирство и духовништво....

Свети Силуан Атонски / Филм

https://www.youtube.com/watch?v=v06Rk3QFfUU (Преводот на македонски можете да го вклучите на CC)

Духовни параболи: Нов живот

https://www.youtube.com/watch?v=GeaZ86stnMA Извор: You Tube канал - Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА