Video

Свети Силуан Атонски / Филм

https://www.youtube.com/watch?v=v06Rk3QFfUU (Преводот на македонски можете да го вклучите на CC)

Archimandrite Kirill Pavlov

https://www.youtube.com/watch?v=z9vqsazqvq8

Зошто да се обраќаме на светителите, а не директно кон Бога?

Појаснување од протоереј Владимир Головин, на прашањето што многумина ги збунува. https://www.youtube.com/watch?v=NhXn7NFhemk

Татковиот завет

https://www.youtube.com/watch?v=spSWZYbpkTE&feature=youtu.be Извор: You Tube канал: Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

An Introduction to the Orthodox Worship Space

Welcome to the Orthodox Church! Join Frederica Mathewes-Green, in this video series, on a journey into the Eastern Orthodox Church. Learn about Orthodox teachings...

Патријарх Илија

Тој стои на чело на Грузиската Православна Црква веќе 37 години, и до сега не го оставил своето секојдневно служење – пастирство и духовништво....