Home Службен дел

Службен дел

СЛУЖБЕН ДЕЛ НА АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА (12.11.2022 – 08.12.2022)

БОГОСЛУЖБИ: Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар, благоволи да богослужи Вечерна богослужба, Божествена Литургија и да проповеда: На 12.11.2022 – Св. ап Клеопа;...

ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА МПЦ-ОА ОД АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА

On line Declaration form in English https://www.mocdanz.org.au/en_AU/declaration-moc-oa/ Текстот на Декларацијата во pdf

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.1/2019 - ПРЕСУДА, Глигор Киселинов

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-судски предмет бр.1/2019 од 03.04.2019) - ПР...

Решение на АЦС на МПЦ-ОА - Второстепена Пресуда со која протоерејот Глигор Киселинов е...

На 21 октомври 2019 година, во поштенското сандаче на Австралиско-новозеландската епархија пристигна Решението на Архиепископскиот суд на МПЦ – ОА бр.6 од 18.07.2019 г.,...

Соопштение од Канцеларијата на САС на МПЦ-ОА

Сooпштение (10.05.2022 12:24) Светиот архијерејски синод (САС), на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА), на својата вонредна седница, одржана на 10 мај 2022 година, посвети посебно внимание на актуелнит...

Соопштение

На 29.09.2016 г., добивме документ од Австралиската добротворна и непрофитна Комисија, дека на име Македонска Православна Црква (Епархија за Австралија и Нов Зеланд), на...

СЛУЖБЕН ДЕЛ НА АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА (03.04.2019 – 14.05.2019)

ЕПАРХИСКИ ЦРКОВЕН СУД: Епархискиот Црковен суд на Австралиско-новозеландската епархија заседаваше и: на 03.04.2019 г., со ПРЕСУДА бр.1/2019, протоерејот Глигор Киселинов го лиши од свештеничкиот чин и...