Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.1/2016 – ПРЕСУДА, Гаврил Галев

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.1/2016 - ПРЕСУДА, Гаврил Галев Докази и евиденција во постапката Епархиски Црковен Обвинител - ТУЖБА бр.15/2016

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.61 – 2007 – ПРЕСУДА, Зоран...

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.61 - 2007 - ПРЕСУДА, Зоран Алексовски Евиденција и докази

Епархиско свештеничко собрание во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук

На 7 декември 2022 г., во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, Викторија, на празникот на светите великомаченици Екатерина и Меркуриј, по Архиерејската литургија,...

Службен дел на Австралиско-новозеландската епархија (01.08.2017 – 22.08.2017)

БОГОСЛУЖБИ: Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар, благоволи да богослужи Вечерна богослужба, Божествена Литургија и да проповеда: На 01.08.2017 г., Препод. Макринa; Препод....

СЛУЖБЕН ДЕЛ НА АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА (12.11.2022 – 08.12.2022)

БОГОСЛУЖБИ: Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар, благоволи да богослужи Вечерна богослужба, Божествена Литургија и да проповеда: На 12.11.2022 – Св. ап Клеопа;...

Службен дел на Австралиско-новозеландската Епархија (25.10.2018 – 22.11.2018)

БОГОСЛУЖБИ: Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско-новозеландски г. Петар, благоволи да богослужи Вечерна богослужба, Божествена Литургија и да проповеда: На 25.10.2018 - Св. Козма Мајумски;...

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.4/58 – 2007 – ПРЕСУДА, Љупчо...

Епархиски Црковен Суд на МПЦЕАНЗ, Црковно-канонски судски предмет бр.4/58 - 2007 - ПРЕСУДА, Љупчо Двојаковски Решение на Архиепископски црковен суд на МПЦ-ОА Евиденција и докази