Богослужби

Акатист на Мајката Божја во Сиднеј

Во текот на Великиот Пост во храмот „Пресвета Богородица - Пречиста“ во Ливерпул, Сиднеј - беа богослужени Акатисти кон Мајката Божја на кои верниот...

Пофалба на Богородица (Целиот Акатист) и Петта Недела од Великиот Пост во Престон

На 19 април, 2024 година, во петокот од Петтата седмица на Великиот Пост, во храмот „Свети Никола“ во Престон, се отслужи Мало Повечерие и...

Четврт Акатист на Мајката Божја во Футскрај

На 12 април, 2024 година, во петокот од Четврта седмица на Великиот Пост, во црквата Свети Пророк Илија во Футскрај, се отслужи Мало Повечерие...

Благовештение, Недела на Крстопоклона и Неделно училиште за дечињата во Футскрај

На 07 април, 2024 година, во Третата Недела од Великиот пост - Крстопоклона Недела, кога се празнува празникот Благовештение, во црквата Свети Пророк Илија...

Четврт Акатист на Мајката Божја и Четврта Недела од Великиот Пост во Сиденхам

На 12.04.2024 година, во петокот од Четвртата седмица на Великиот Пост, во Соборниот храм „Раѓање на Пресвета Богородица“ во Сиденхам, се отслужи Мало Повечерие...

Четврт Акатист на Мајката Божја и Четврта Недела од Великиот Пост во Престон

На 12 април, 2024 година, во петокот од Четвртата седмица на Великиот Пост, во храмот „Свети Никола“ во Престон, се отслужи Мало Повечерие и...

Благовештение во Бризбен

На 7 април 2024 во Третата недела од Великиот Пост и празникот Благовештение на Пресвета Богородица, се богослужеше Света и Божествена Литургија во храмот,...