Богослужби

Заупокоена литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук

На 6 јуни, 2020 година, во Саботата пред Духовден (Духовденска задушница) во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук, се богослужеше Заупокоена Литургија и се...

Света Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук (26-та Недела по Педесетница)

На 15 декември, 2019 година, во 26-тата Недела по педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Авакум и светата маченичка Миропија, во манастирот...

Празникот Крстовден во црквата Свети Пророк Илија во Футскреј

На 27 Септември, 2019 година, кога се празнува Воздвижението на Чесниот и Животворен Крст (Крстовден) во црквата Свети Пророк Илија во Футскреј, Мелбурн, се богослужеше утрена богослужба и Света Литургија.

Света Литургија во црквата Свети Пророк Илија во Футскреј (4-та Недела по Педесетница)

На 14 Јули, 2019 година, во 4-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светите бесребреници Козма и Дамјан, во црквата Свети Пророк...

Света Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк (26-та Недела по Педесетница)

На 15 декември, 2019 година, во 26-тата Недела по педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Авакум  и светата маченичка Миропија, во црквата Света Петка во Мил Парк, се богослужеше утрена богослужба и Света Божествена Литругија.

Света Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул (26-та Недела по Педесетница)

На 15 декември, 2019 година, во 26-тата Недела по педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Авакум и светата маченичка Миропија, во црквата...

Света Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (26-та Недела по Педесетница)

На 15 декември, 2019 година, во 26-тата Недела по педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Авакум и светата маченичка Миропија,во црквата Свети...