Богослужби

Прославен празникот на преподобен Наум Охридски во неговиот манастир во Роклин

Во манастирот Свети Наум Охридски во Роклин, Викторија, и оваа година молитвено се прослави патрониот празник. Вечерта спроти празникот се отслужи празнична вечерна богослужба, а утредента на 3 јули, во сослужение на свештеници од Мелбурн, се богослу...

Света Литургија во црквата Свети Никола во Престон

На 3 јули 2020 година, кога се празнува споменот на Преподобниот Наум Охриски, во црквата Свети Никола во Престон се богослужеше утрена богослужба и...

Света Литургија во црквата Свети Никола во Перт (3-та Недела по Педесетница)

На 28 јуни, 2020 година, во 3-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Амос, преподобно-маченикот Дула и блажените Августин и...

Света Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (3-та Недела по Педесетница)

На 28 јуни, 2020 година, во 3-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Амос, преподобно-маченикот Дула и блажените Августин и...

Света Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк (3-та Недела по Педесетница)

На 28 јуни, 2020 година, во 3-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Амос, преподобно-маченикот Дула и блажените Августин и...

Света Божествена Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Вереби

На 1 Октомври 2017 година, во 17 – тата Недела по Педесетница, кога го празнуваме споменот на Сите Македонски Светители, во црквата Свети Злата...

Света Божествена Литургија во црквата Свети Илија, Футскрај

На 1 Октомври 2017 година, во 17 – тата Недела по Педесетница, кога го празнуваме споменот на Сите Македонски Светители, во црквата Свети Илија...