Worship

Свети Константин и Елена во Сиденхам

На 03.06.2024 кога Црквата го празнува споменот на Светиот Константин и Светата Елена во соборниот храм „Рождество на Пресвета Богородица“ во Сиденхам беше богослужена...

Петта недела по Пасха – на Самарјанката во Сиденхам

На 02.06.2024 кога Црквата ја празнува неделата на Самарјанката и св. мч. Талалеј во соборниот храм „Рождество на Пресвета Богородица“ во Сиденхам беше богослужена...

Трета недела по Пасха – на Мироносиците во Сиденхам

На 19.05.2024 кога Црквата ја празнува неделата на Мироносиците во соборниот храм „Рождество на Пресвета Богородица“ во Сиденхам беше богослужена Света и Божествена...

Томина недела во Сиденхам

На 12.05.2024 кога Црквата ја празнува Антипасхата -Томина недела во соборниот храм „Рождество на Пресвета Богородица“ во Сиденхам беше богослужена Света и Божествена литургија. Верниот...

Томина недела во Престон

На 12.05.2024 кога Црквата ја празнува Антипасхата -Томина недела во црквата „Свети Никола“ во Престон беше богослужена Света и Божествена литургија. Верниот народ се причести...

Велигден во Аделаид

Фото галерија од Воскресение Христово – Велигден во храмот „Собор на Пресвета Богородица“ во Аделаид.

Велигден во Вереби

Фото галерија од Воскресение Христово - Велигден во храмот „Света Злата Мегленска“ во Вереби