Home ДУХОВНА РИЗНИЦА Духовни Параболи

Духовни Параболи

Незнајно добро

Еднаш во дамнешни времиња живеел еден човек. Неговата светост била толку голема, што дури и ангелите се чуделе и слегувале од небото само за...

Духовни параболи: Нов живот

https://www.youtube.com/watch?v=GeaZ86stnMA Извор: You Tube канал - Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

Татковиот завет

https://www.youtube.com/watch?v=spSWZYbpkTE&feature=youtu.be Извор: You Tube канал: Црковен Одбор Цапари МПЦ-ОА

За да не останеш измамен, разбери како светот те измами

Во напуштената и трошна келија, еден монах пронашол забелешка: "Еден ден светот ми рече:" Остави го домои и учи, затоа што сите учат! "И јас го напуштив мојот дом на студии. Потоа ми рече:" Остави ги родителите и ожени се, затоа што сите се ожениј...

Ги почитувате ли сообраќајните правила? - ѓакон Владимир Василик

Оваа случка ми ја раскажа еден московски ѓакон. Ќе му дадеме име, отец Виталиј. Тој служи кај еден почитуван московски протоереј и постојано ги...