Молитвеник

Молитва кон преподобниот отец Прохор Пчински

О, свети и преподобен оче наш Прохоре, велики угоднику Господов, наш топол застапнику и секогаш брз помошнику. Помогни ми на мене грешниот и раслабениот...

Молитва на старец Софрониј (Сахаров)

Господи, Ти си ми дал заповед да љубам, но јас не наоѓам во себеси сила за таа љубов. Ти дојди за да го исполниш во...

Молитва за простување

Спасителу мој, научи ме од сè срце да им простувам на оние што со нешто ме навредиле, бидејќи знам дека не можам да застанам...

Молитва за оние кои се во брак

О, Милосрден Боже, усрдно те молиме, секогаш да нè потсетуваш дека бракот е светиња и дека како таков мораме да го чуваме. Дарувај ни...

Првите молитви на христијанинот

Исусова молитваГосподи Исусе Христе, Сине Божји, смилувај се на мене, грешниот!Господова МолитваОче наш, Кој си на небесата, да се свети Името Твое, да дојде...

Молитва на дете за неговите родители

Колку сум радосен Господи, кога се обраќам кон Тебе и Те молам замоите родители! Тие постојано се грижат за мене. Се трудат и соголема...

Родителска молитва за децата

Боже и Отец наш кој си на Небесата, кој го љубиш човекот и чие милосрдие е неискажливо, имај милост и кон моите деца, за...