Home ДУХОВНА РИЗНИЦА

ДУХОВНА РИЗНИЦА

Љубовта е најмелодичната нота на животот

Пандемијата на грипот и Светата Причест

Што ли ќе ожнее човекот во нивата на својата душа?

Човекот, во нивата на својата душа не треба да се труди напразно, туку да бдее над себеси за да не би дошле арамии: светот,...

За да не останеш измамен, разбери како светот те измами

Во напуштената и трошна келија, еден монах пронашол забелешка: "Еден ден светот ми рече:" Остави го домои и учи, затоа што сите учат! "И јас го напуштив мојот дом на студии. Потоа ми рече:" Остави ги родителите и ожени се, затоа што сите се ожениј...

Нема смисла да велиме дека сме Xристијани. Треба да докажеме дека сме Xристијани!

Дел од видео интервју на Старецот Никон од Света Гора кој зборува за најмоќното сведочење на еден христијанин за верата - неговиот живот. Старец Никон:...