Чудесата на верата

Скапоцената вазна

Исплашени лица, расплакани очи, страв, па дури и паника ги опфаќале децата во едно основно училиште, во Атинскиот реон Калифеја. Катерина, нивната школска другарка...

Непознатата лекарка - хирург од Андрос

Mногу чуда се направени од големата светителка и помошничка на страдалниците Света Марина. И денес има сведоштва кои ја потврдуваат нејзината помош кон луѓето...

Свети Пантелејмон направи чудо - ја исцели мојата болна жена

Раскажува отец Спиридон: „Во 1997 година мојата жена Марија беше бремена. При тоа имаше многу болки. Првите три месеци беше постојано во постела, без да...

Воскреснување на еден нарко-зависник - чудо на преподобен Гавриил Ургебадзе

Овој настан се случил на 14 октомври 1998 год., на празникот Собор на Дванаесетте Апостоли во Мцхета, стариот главен град на Грузија. Раскажува Георгиј: Во тоа...

Чудо на Свети Нектариј Егински: Исцелувањето на о. Нектариј (Виталис) од рак

Oтец Нектариј Виталис, добро познат во Лаврио (град во Атика, Грција), особено по неговите дела и сочувство кон сиромашните и оние кои во овие...

Пресвета Богородица ме воскресна со силата на Син ѝ

Во декември 2004 година еден богат муслиман од Саудиска Арабија излезе пред средствата за јавно информирање и го раскажа следниов жив, трогателен настан што...

Бог е посилен од сè!

Овој настан се случил во очи на празникот на Крштението Господово (Богојавление), во едно далечно казахстанско градче. После претрпената тешка операција, во реанимација умирала...