Гласот Господов на водите - Богојавление во црквата Свети Никола во Престон, Мелбурн

1361

Кога се крштеваше во Јордан, Господи, на светот му се откри Света Троица: зашто гласот на Родителот сведочеше за Тебе, именувајќи Те возљубен Син. И Духот, во вид на гулаб, ја потврдуваше вистинитоста на Неговите зборови. Христе Боже, Кој се јави и светот го просветли, слава Ти. (Тропар на празникот, глас 1)

02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14 15 16 17 18 18-1 19 20 21 22 23 24

Previous articleБогојавление во Црквата Свети Илија - Футскреј, Мелбурн
Next articleСиромаштво на духот - Свети Игнатиј Брјанчанинов