Денес се радува сè зашто Бог се јави! - Богојавление во манастирот Донибрук, Мелбурн

1609

Светлите богојавленски празници беа одбележани во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук.

Верните чеда на Црквата му заблагодарија на Бога за Тајната на Богојавлението. Го прославија: Христа – Кој се крсти за спасение на луѓето; Отецот – Кој возгласи и потврди дека Оној што се крштева е Неговиот возљубен Син; и Духот Свет – Кој во вид на гулаб слезе врз Христа Благословениот во вечни векови.

Сите присутни, со вера пристапија кон купелот на Богојавленската вода –  за да бидат поросени, измиени и очистени за нов и обновен живот.

01_1 02_1 04_1 04a 06_1 07_1 09_1 11_1 12_1 14_1 17_1 16_1 13_1

Previous articleБогојавление во „Света Петка“ - Мил Парк, Мелбурн
Next articleБогојавление во Црквата Свети Илија - Футскреј, Мелбурн