Бог е нематеријален и во дух и вистина се почитува - Свети Тихон Задонски

2097

sv. Tihon Zadonski44502Бог не го почитувај формално и надворешно, туку со добра совест, стравопочит, љубов, послушност, благодарност, молитва и вера; бидејќи Бог е нематеријален, и затоа, само во дух и во вистина се почитува.

 

Previous articleПренос на мошти на Свети Атанасиј Велики - Божествена Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleБлажен е оној човек кој ја спознал својата немоќ