Акатист на Пресвета Богородица во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул, Сиднеј

1197
О, севоспеана Мајко, Родителке на Словото, посвето од сите Светии! Примајќи го приносот сегашен од секоја напаст избави нѐ, и од секоја идна мака сочувај нѐ, нас што Ти воспеваме: Алилуја! (Кондак од Акатистот).

На  24 Март, во Петокот од Четвртата седмица на Велигденскиот пост, во црквата „Света Богородица – Пречиста“ во Ливерпул, Сиднеј, се отслужи Мало повечерие со Акатист на Пресветата Владичица Богородица, а веднаш по Акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на петолебие.

IMG_01 IMG_02 IMG_03 IMG_04 IMG_05 IMG_07 IMG_06 IMG_07 (2) IMG_07 (3)  IMG_08 IMG_09 IMG_10

Previous articleАкатист на Пресвета Богородица во Соборната црква во Мелбурн
Next articleАкатист на Пресвета Богородица во црквата Свети Илија во Футскрај, Мелбурн