Акатист на Пресвета Богородица во Соборната црква во Мелбурн

856

Ти се молиме ние чедата Твои, и ги приклонуваме колената на срцата наши; Приклони го увото Твое, Чиста, дај ни спас од бедата во која постојано сме пропаднати, и сочувај го народот Твој од секое демонско пленување…Пресвета Богородице спаси нѐ. (Акатист на Пресвета Богородица.)


На  24 Март во Петокот од Четвртата седмица на Велигденскиот пост, во Соборната црква „Раѓање на Пресвета Богородица“ во Сиденхам, Мелбурн, се отслужи Мало повечерие со Акатист на Пресветата Владичица Богородица, а веднаш по Акатистот се изврши и чинот на благословување и осветување на петолебие.

20170324_185719_1 20170324_185703_1 20170324_185753_1 20170324_190702_1 20170324_190834_1

Previous articleWhen you sit down to eat . . .
Next articleАкатист на Пресвета Богородица во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул, Сиднеј