8-ми Ден, бр. 62

1201

Содржина:

САС на МПЦ – Илинденско послание
Протоереј Димче Воиновски – Осветување на камен-темелник на нов храм во Ливерпул, Сиднеј

Веронаука

Свештеномаченик Даниел Сисоев – Зошто треба да одиме в Црква секоја недела?
Свештеник Дарко Ѓого – Бива ли да се работи во недела, оче?
„Како Бог можеше да дозволи да се случи такво нешто?
Church History
Пет нешта што секој православен христијанин треба да ги прави секој ден

Вести
Службен дел

Шеесет и вториот број од епархискиот тромесечник „8-ми Ден“, за периодот април-јуни 2016г., може да се преземе на следниот линк:

ПРЕЗЕМИ ГО 62. БРОЈ НА СПИСАНИЕТО

Previous articleПреподобен Наум Охридски Чудотворец - Манастирска слава во манастирот во Роклин, Викторија
Next articleОсветување и поставување на позлатени крстови за новиот храм на Светиот Прохор Пчински во манастирот во Донубрук