Стравот Божји е син на верата

776

Стравот Божји е син на верата; тој се грижи за исполнувањето на Божјите заповеди, како овчарот што ги води своите овци на богато пасиште.  Кој не ја придобил неговата мајка – верата, тој никогаш нема да се удостои да биде овца од Господовото стадо.

„Букет од цвеќиња“
од Илија, најмалиот од презвитерите и Екдик

Previous articleЛикот на среброљубецот
Next articleМолитвено прославен Соборот на македонските светители во Мелбурн, Викторија