Нема никој освен Тебе

1566

Молитва на блажениот Августин Ипонски

Мојата душа е како куќа, мала за да влезеш, но јас Те молам да ја прошириш. Таа е во урнатини, но Te молам да ја обновиш. Тaa содржи многу нешта што Тебе нема да ти е задоволство да ги видиш: Јас тоа го знам и не го кријам. Но, кој треба да ме ослободи од тие нешта? Нема никој освен Тебе.

 

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Престон (Свети Седмочисленици)
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Пророк Илија во Футскреј