Стравот од Бога го прави човекот мудар

2242

Стравот од Бога го прави човекот мудар. Што е страв Божји? Не треба да се плашиме од Бога, но треба да се плашиме доколку нажалиме и повредиме некого, доколку направиме некому нешто лошо или пак го обвинуваме. Ова е мудрост. По сето ова, Господ ќе те просветли што да правиш во твојот живот.

Света старица Софија Клисурска – јуродива заради Христа

 

 

Previous articleСвета Литургија во црквата Светa Богородица - Пречиста во Ливерпул (Сирна Недела - Прочка)
Next articleПеснопеенија од Првата седмица на Великиот Пост