Покров на Пресвета Богородица - Литургија во манастирот Донибрук

1741

На 14 октомври, 2017 година, на празникот Покров на Пресвета Богородица, кога се празнува и споменот на апостолот Ананиј, преподобниот Роман Слаткопевец и проподобниот Јован Кукузел, во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук се богослужеше празнична утрена и Света Божествена Литургија.

Previous articleДа внимаваме, да бидеме на стража
Next articleПокров Богородичен - Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај