Покров Богородичен - Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај

1836

На 14 октомври, 2017 година, на празникот Покров на Пресвета Богородица, кога се празнува и споменот на апостолот Ананиј, преподобниот Роман Слаткопевец и проподобниот Јован Кукузел, во црквата Свети Илија во Футскраj се богослужеше празнична утрена и Света Божествена Литургија.

Previous articleПокров на Пресвета Богородица - Литургија во манастирот Донибрук
Next articleПокров Богородичен - Литургија во црквата Светa Злата Мегленска во Хоперс Кросинг