Покров Богородичен - Литургија во црквата Светa Злата Мегленска во Хоперс Кросинг

2628

На 14 октомври, 2017 година, на празникот Покров на Пресвета Богородица, кога се празнува и споменот на апостолот Ананиј, преподобниот Роман Слаткопевец и проподобниот Јован Кукузел, во црквата Светa Злата Мегленска во Хоперс Кросинг се богослужеше празнична утрена и Света Божествена Литургија.

Previous articleПокров Богородичен - Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај
Next articleПокров Богородичен - Литургија во Соборната Црква Раѓање на Богородица во Сиденхам