Покров Богородичен - Литургија во Соборната Црква Раѓање на Богородица во Сиденхам

1833

На 14 октомври, 2017 година, на празникот Покров на Пресвета Богородица, кога се празнува и споменот на апостолот Ананиј, преподобниот Роман Слаткопевец и проподобниот Јован Кукузел, во Соборната Црква Раѓање на Богородица во Сиденхам се богослужеше Света Божествена Литургија.

Previous articleПокров Богородичен - Литургија во црквата Светa Злата Мегленска во Хоперс Кросинг
Next article19 -та Недела по Педесетница - Литургија во Соборната Црква во Сиденхам