Знак на здравата душа

2516

Кој човек е најслабиот – оној кој се надева на својата сила. Кој човек е најсиромашниот – оној кој ги сака само парите. Показател за болната душа е безнадежноста, а знак на здравата душа – верата.

Монах Симеон Атонски

Previous article19-та Недела по Педесетница - Литургија во црквата Света Злата Мегленска - Хоперс Кросинг
Next articleНепознатата лекарка - хирург од Андрос