Завршена покривка и поставени мермерни транзени на новиот храм во Манастирот Донибрук

3067

ВО СЛАВА НА БОГА комплетно се заврши ПОКРИВАЊЕТО и се поставија МЕРМЕРНИТЕ ПРОЗОРИ – ТРАНЗЕНИ на НОВИОТ МАНАСТИРСКИ ХРАМ во МАНАСТИРОТ ДОНИБРУК

Посебна благодарност до Македонската Православна Младина (MOY) при Македонската Православна Црква, Епархија за Австралија и Нов Зеланд (МПЦЕАНЗ) за посветеноста и вложениот труд во завршувањето на оваа значајна фаза.

Вие со дела покажавте како се гради Црквата и се сака убавината на Господовиот дом!

Господ, за жртвата и даруваната ваша љубов, изобилно да ве дарува со своите благодатни и духовни дарови!

Благодарност до сите искрени пријатели, за поткрепата и помошта.
Благодарност и до сите добронамерни посетители на манастирот кои со своите прилози го помогнаа градењето.

Со Божја помош, под закрилата на преподобниот отец Прохор Пчински, со архиерејскиот благослов на високопреосветениот митрополит г. Петар и молитвите на игуманијата на манастирот Параскева, изградбата на манастирскиот храм скоро ќе заврши.

Остануваат уште: внатрешното малтерисување, подното поплочување, и поставувањето на влезните врати.

Нека е благословено името Господово!

 

Previous articleThe Good Samaritan
Next article6 - та Недела по Педесетница - Света Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул