Втор Акатист на Пресвета Богородица во црквата Свети Илија во Футскрај

879

На 10.03.2017 г., во Петокот, во црквата Свети Илија во Футскрај се отслужи Мало повечерие со Акатист на Пресвета Богородица.

На службата беа осветени и благословени принесените петолебија.

IMG_0238 IMG_0239 IMG_0242 IMG_0244 IMG_0247 IMG_0249 IMG_0251 IMG_0261 IMG_0270

Previous articleСвети Патрик Ирски и други Западни православни светители вброени во календарот на РПЦ
Next articleВтора недела од Великиот Пост (на Свети Григориј Палама) во манастирот Донибрук