Архитектура

Завршена покривка и поставени мермерни транзени на новиот храм во Манастирот Донибрук

ВО СЛАВА НА БОГА комплетно се заврши ПОКРИВАЊЕТО и се поставија МЕРМЕРНИТЕ ПРОЗОРИ - ТРАНЗЕНИ на НОВИОТ МАНАСТИРСКИ ХРАМ во МАНАСТИРОТ ДОНИБРУК Посебна благодарност до...

Манастирската црква во Донибрук се украси со мозаик од Свети Прохор Пчински

На 22 февруари, 2020 година, иконата - мозаик на светиот Прохор Пчински пристигна во неговиот манастир и беше поставена над влезната врата на црквата. Мозакикот е изработен во православен стил. Благодарност кон сите што ја помогнаа неговата израбо...

Благословен почеток на нови градежни работи во Свети Илија, Футскрај

На 29 септември во Попразненството на празникот Воздигнување на Чесниот и Животворен Крст, со благослов на надлежниот Архиереј, во црквата Свети Илија во Футскрај...

Од тековните градежни работи на новата црква во манастирот Донибрук

Со Божја помош, по застапништвото на Светиот Прохор Пчински и со благословот на Високопреосветениот митрополит г. Петар, во последните 30 дена успешно се завршија...

Започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук

Уште еден благословен ден! На 16 ноември, 2017 година, започна малтерисувањето на внатрешноста на новоизградената црква во манастирот Донибрук. Оваа фаза, како дар за светиот Прохор...

Во Бризбен започна изградбата на новиот храм посветен на Успението на Пресвета Богородица

На 5 Октомври, 2019 година, по молитвата и извршениот мал водосвет се започна со изградбата на новиот храм посветен на Успението на Пресвета Богородица во Бризбен. Радоста на парохијаните беше голема. Тие упатија благодарствени и срдечни молитви кон ...

Се изработи пешачката патека околу новоизградената црква во манастирот Донибрук

На 17 септември 2018 година, група верни пријатели на манастирот во Донибрук, ја изработија и ја поставија армираната бетонска патека околу новоизградената манастирска црква....