Издаваштво

Православен календар за 2024 година на Епархијата за Австралија и Нов Зеланд

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско - пелагониски и Администратор Австралиско - Новозеландски г. Петар, излезе од печат Православниот календар за висококосната (престапна)...

Православен џепен календар за 2022 година

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар, излезе од печат Православниот џепен календар за 2022 година. Календарот ги содржи сите информации за календарската...

Во слава на Бога - Богослужбени книги на македонски јазик. Промоција на книги и...

На 29 Јануари 2017,  во навечерието на празникот Свети Антониј Велики, во МПЦ „Света Петка“ во Мил Парк, по вечерната богослужба, беа промовирани: Преводите на...

Православен молитвеник на македонски јазик

Во издание на Австралиско-новозеландската епархија, излезе од печат Православeн џепен молитвеник на македонски јазик. Изданието е достапно за верниците и може да се најде во...

Нов број на „Пастир“ - парохиски весник на МПЦО Свети Никола - Престон

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиски и Новозеландски г. Петар, излезе новиот број на „Пастир“ – парохиски весник на Македонската...

Осми ден бр. 81

4 - ти број на Пастир - парохиски весник на МПЦО Свети Никола -...

Со благослов на Неговото Високопреосвештенство митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиски и Новозеландски г. Петар, излезе новиот 4 број на Пастир – парохиски весник на...