Службен дел

ДЕКЛАРАЦИЈА ЗА МПЦ-ОА ОД АВСТРАЛИСКО-НОВОЗЕЛАНДСКАТА ЕПАРХИЈА

On line Declaration form in English https://www.mocdanz.org.au/en_AU/declaration-moc-oa/ Текстот на Декларацијата во pdf

Решение на АЦС на МПЦ-ОА - Второстепена Пресуда со која протоерејот Глигор Киселинов е...

На 21 октомври 2019 година, во поштенското сандаче на Австралиско-новозеландската епархија пристигна Решението на Архиепископскиот суд на МПЦ – ОА бр.6 од 18.07.2019 г.,...

Став и Апел на Епархискиот Управен Одбор на Австралиско-новозеландската Епархија за случувањата во МПЦО...

Епархискиот Управен Одбор (ЕУО) на Македонската Православна Црква, Епархија за Австралија и Нов Зеланд (МПЦЕАНЗ), на својата вонредна седница, одржана на 22.01.2019 г., во...

Соопштение на САС на МПЦ-ОА (06.04.2020)

Светиот Архијерејски Синод (САС), согласно чл. 24, т. 46 од Уставот на Македонската Православна Црква – Охридска Архиепископија (МПЦ – ОА), имајќи ги предвид...

ИЗВЕСТУВАЊЕ до Медиумите по повод лажните и клеветнички пропаганди

Македонската Православна Црква, Епархија за Австралија и Нов Зеланд, сака да ги информира сите членови на македонската заедница дека деновиве се појавија некои злонамерни...

Честитка од МПЦЕАНЗ до Надлежниот Архиереј

ВАШЕ ВИСОКOПРЕОСВЕШТЕНСТВО,

Од името на верниците, свештенството и монаштвото, Македонските православни црковни општини и телата и органите на Македонската Православна Ц...

Службен дел - Август/Септември 2016 г.

Неговото Високопреосвештенство Митрополитот Преспанско-пелагониски и администратор Австралиски и Новозеландски г. Петар, богослужеше Божествена Литургија и проповедаше: На 18. 08. 2016 г., Претпр.  на Преображение,  (вечерна)...