За постот

Божикниот пост

Божикниот пост му претходи на празникот Рождество Христово, трае 40 дена и се нарекува исто така „Филипов пост“, бидејќи започнува после 27 ноември –...

THE FIFTEENTH INSTRUCTION. ON THE HOLY FORTY DAYS OF LENT

In the Law it is written that God commanded the sons of Israel to give a tenth part of all they had acquired during...