Богослужби

Крстопоклона Недела во Соборната црква во Сиденхам, Мелбурн

Крсту Христов, ти си мојот силен покров. Освети ме со твојата сила, та со вера и љубов да ти се поклонувам и секогаш да...

Акатист на Пресвета Богородица, Соборна Црква, Сиденхам

На 17 Март, 2017 г., во Петокот од Третата седмица на Великиот пост, во Соборната црква Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, се отслужи...

Крстопоклона недела во црквата Света Богородица - Пречиста, Ливерпул, Сиднеј

Чесниот Христов крст гледајќи го денес изложен, да му се поклониме, и верно да се развеселиме со љубов целивајќи го, доброволно распнатиот на него...

Крстопоклона недела во манастирот Донибрук

На крстот Твој се поклонуваме Владико и Твоето свето Воскресение го славиме! На 19 Март во Третата Недела на Великиот пост, кога го чествуваме и му се...

Акатист на Пресвета Богородица во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул

На 17 Март, во петокот од Третата седмица од Великиот пост, во црквата „Света Богородица Пречиста“ во Ливерпул, Сиднеј,  се отслужи Мало повечерие со...

Втора недела од Великиот пост во Соборната црква во Сиденхам

На 12.03.2017 г., во Втората недела од Великиот пост (на Свети Григориј Палама), кога се празнува споменот на преподобниот Прокопиј Декаполит и на светиот...

Втора недела од Великиот пост во црквата Свети Илија во Футскрај

На 12.03.2017 г., во Втората Недела од Великиот пост - на Свети Григориј Палама, кога се празнува споменот на преподобниот Прокопиј Декаполит и на свети...