Се јави Незаодната Светлина - Богојавление во црквата „Свети Никола“, Перт

Господи, денес ѝ се јави на вселената, и Твојата светлина се покажа врз нас, кои разумно Ти пееме: Ти си дошол и си се јавил,...

Гласот Господов на водите - Богојавление во црквата Свети Никола во Престон, Мелбурн

Кога се крштеваше во Јордан, Господи, на светот му се откри Света Троица: зашто гласот на Родителот сведочеше за Тебе, именувајќи Те возљубен Син....

Богојавление во Црквата Свети Илија - Футскреј, Мелбурн

На Богојавление, верниот народ во црквата Свети Илија - Футскреј, ги воспеа големите добрини направени за луѓето. Бог се јави и Христос - единствениот...

Денес се радува сè зашто Бог се јави! - Богојавление во манастирот Донибрук, Мелбурн

Светлите богојавленски празници беа одбележани во манастирот „Свети Прохор Пчински“ во Донибрук. Верните чеда на Црквата му заблагодарија на Бога за Тајната на Богојавлението. Го...

Богојавление во „Света Петка“ - Мил Парк, Мелбурн

На Водокрст, 18-ти Јануари 2017, во црквата „Света Петка“  во Мил Парк се богослужеше Света Василиева Литургија на која верниот народ се причести со...

Божик во црквата „Свети Никола“ - Престон, Мелбурн

Македонската Православна Црква Св.Никола-Престон, Мелбурн, Австралија, од нејзино основање до денес, како духовна мајка ги собира верните чеда, кои и оваа година со подготовка,...

Христовото раѓање во МПЦО Свети Никола во Перт

Христос се Роди ! Навистина се роди!   МПЦО Свети Никола во Перт на адреса 69 Angove st Nоrth Perth, и ова 2017 лето Господово,...