Новости

Света Литургија во црквата Свети Никола во Перт

На 14 Јуни, 2020 година, во Првата недела по Педесетница (на Сите Светии), кога се празнува споменот на светиот маченик Јустин Философ и преподобниот...

Света Литургија во црквата Свети Никола во Престон (4-та Недела по Педесетница)

На 14 Јули, 2019 година, во 4-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светите бесребреници Козма и Дамјан, во црквата Свети Никола...

Света Литургија во црквата Свети Никола во Перт (13-та Недела по Педесетница)

На 15 Септември, 2019 година, на 13-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот маченик Мамант и преподобниот Јован Посник, во црквата...

Светол Петок во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул

На 13 април, 2018 година, на Светол Петок, кога Црквата го празнува споменот на обновувањето на храмот на Богородица - Живоносен источник и споменот...

Работна акција во пресрет на Велигден и донаторска радио програма за доизградба на црквата...

На 1 Април, 2017 г., во МПЦО Свети Никола во Перт, во пресрет на големиот празник Воскресение Христово, успешно се заврши работната акција за...

Света Литургија во Соборната Црква - Раѓање на Пресвета Богородица во Сиденхам, Мелбурн

На 18 Јуни 2017 година, во Втората Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот свештеномаченик Доротеј и преподобниот Теодор Пустиник, во Соборната...

Лазарeва сабота во црквата Свети Илија во Футскрај

На 31 март 2018 година, на Лазарева сабота, кога го празнуваме воскреснувањето на светиот и праведен пријател Христов четвородневниот Лазар, во црквата Свети Илија...