Успешна донаторска акција за комплетирање на Парохискиот културен центар во Сиденхам

На 29 август 2020 г., на црковната сметка за изградба на Парохискиот културен центар при Соборната црква во Сиденхам, пристигнаа паричните средства собрани од донаторската акција „Completion of the Sydenham Church Hall“ организирана на празникот Илин...

Света Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк

На 3 јули 2020 година, кога се празнува споменот на Преподобниот Наум Охриски,во црквата Света Петка во Мил Парк, Мелбурн, се богослужеше утрена богослужба...

Света Литургија во црквата Свети Никола во Перт

На 3 јули 2020 година, кога се празнува споменот на Преподобниот Наум Охриски, во црквата Свети Никола во Перт, се богослужеше утрена богослужба и...

Прославен празникот на преподобен Наум Охридски во неговиот манастир во Роклин

Во манастирот Свети Наум Охридски во Роклин, Викторија, и оваа година молитвено се прослави патрониот празник. Вечерта спроти празникот се отслужи празнична вечерна богослужба, а утредента на 3 јули, во сослужение на свештеници од Мелбурн, се богослу...

Света Литургија во црквата Свети Никола во Престон

На 3 јули 2020 година, кога се празнува споменот на Преподобниот Наум Охриски, во црквата Свети Никола во Престон се богослужеше утрена богослужба и...

Света Литургија во црквата Свети Никола во Перт (3-та Недела по Педесетница)

На 28 јуни, 2020 година, во 3-тата Недела по Педесетница, кога се празнува споменот на светиот пророк Амос, преподобно-маченикот Дула и блажените Августин и...