Духовни ориентири

Кој ја сочувал љубовта тој и ќе се спаси – старец Гавриил Ургебадзе

Благодари Му на Бога за тоа, што си се родил православен. Биди цврст во верата, не предавај се на искушенијата и не грижи се...

Навикнете се да бидете свети

„Бог ги создал и видливиот и невидливиот свет. Он ги создал и душата и телото. И ако видливиот свет е толку прекрасен, тогаш каков...

Св. Паисиј Величковски: Духовни поуки

Светите Отци укажуваат на различните степени на нашата мисловна борба, пропратена или со нашата победа, или со нашиот пораз. Пред сè, тие укажуваат на...

God grants prayer to those who pray - St. Hilarion of Optina

Anger If you feel that you cannot control your anger, remain silent, and for the time being, simply say nothing, until, through continuous prayer and...