Home ДУХОВНА РИЗНИЦА

ДУХОВНА РИЗНИЦА

Мерка

Двете Христови заповеди: Возљуби го Бога и возљуби го ближниот - сочинуваат еден живот. Затоа, ако некој смета дека го љуби Бога а го...

Во секој нов ден ценете го своето време

Во секој нов ден ценете го своето време, оние секунди и минути дарувани од Бога за покајание и љубов кон Бога и ближниот. Живејте...

The Good Samaritan

https://www.youtube.com/watch?v=VdaOyhfVDb4

Кога Христос е во нашето срце

Кога Христос е во нашето срце, ние сме задоволни со сè: сo она што беше непријатно, сo oнa што беше најголемата удобност, со она...

Промена

Не е нужно да го промениме светот. Промени ја малата честичка на тој свет - самиот себе, и по тебе ќе се промени целиот...

Ги почитувате ли сообраќајните правила? - ѓакон Владимир Василик

Оваа случка ми ја раскажа еден московски ѓакон. Ќе му дадеме име, отец Виталиј. Тој служи кај еден почитуван московски протоереј и постојано ги...

Смирението е победничкото оружје

Ни подвигот ни бдението, ниту било каков труд не го спасува човекот, туку смиреноумието.Постоеше еден пустиножител (подвижник) кој борејќи се со демоните ги запрашал:-...