Home Архиереј Интервјуа и Изјави

Интервјуа и Изјави

Митрополит Петар: Се радуваме што БПЦ сака да ни помогне, меѓутоа сметките уште на...

„...Ако погледнеме на тврдењата, дека наводно сме еден народ и имаме еден јазик со бугарите, тогаш ние веднаш можеме да им понудиме да ги...

Гостување на Митрополитот Петар во „Само вистина“ 21.07.2017 на Канал 5 ТВ (Видео)

На 21.07.2017, митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар, гостуваше во емисијата „Само Вистина“ на Канал 5 Телевизија, каде зборуваше на повеќе...

Гостување на Митрополитот г. Петар во емисијата „Отворено студио“ на ТВ НОВА

На 5 декември 2017, митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар, гостуваше во емисијата „Отворено студио“ на ТВ Нова, во која зборуваше...

Гостување на Митрополитот Петар во „Око“ на ТВ Нова (Видео)

На 26.02.2017, митрополитот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиски и Новозеландски Г. Петар на покана на Г-дин Горан Петревски, гостуваше во емисијата „Око“ на Телевизијата Нова...

Гостување на митрополитот г. Петар во емисијата „Ѕид“ на АЛФА ТВ

На 08 Март 2018 година, Неговото Високопреосвештенство, Митрополиtот Преспанско-пелагониски и Администратор Австралиско и Новозеландски г. Петар гостуваше на емисијата ЅИД на Алфа Телевизија, каде...

Обраќање на Митрополитот г. Петар на Семакедонскиот протест во Скопје за одбрана на името...

Името на нашата земја е Македонија! - е пораката на повеќето десетици илјади граѓани што вчера вечерта ја испратија од улиците на главниот град...

Гостување на Митрополитот Петар во Топ Тема/Телма (Видео)

На 18.11.2015 година, во емисијата Топ Тема, на телевизијата Телма, на покана на г-динот Боби Христов, Митрополитот Преспанско-Пелагониски и администратор Австралиско-Новозелнадски г. Петар зборуваше за...