Беседи и Предавања

Беседа за светите браќа Кирил и Методиj

Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! Помнете ги вашите наставници, што ви го проповедаа Словото Божјо, и гледајќи на крајот од нивниот...

„Волот го познава Својот Господар и магарето јаслите на Господарот Свој, а Израил...

Беседа во 13-та Недела по Педесетница Во името на Отецот и Синот и Светиот Дух! „Волот го познава Својот Господар и магарето јаслите на Господарот Свој, а Израил...