Благовештение во манастирот Донибрук

1074

Денес е почетокот на нашето спасение, и откривање на вековната тајна: Синот Божји син на Дева станува, а Гавриил благодат благовестува. Затоа и ние со него да ѝ запееме на Богородица: Радувај се, Благодатна, Господ е со тебе. (Тропар на празникот, глас 4)


На 07 Април, на празникот Благовештение, во женскиот манастир Свети Прохор Пчински во Донибрук, се богослужеше Света Божествена Литургија.

На литургијата, верниците се заблагодарија на Бога и се причестија со Христовите тајни.

IMG_01 IMG_02 IMG_03 IMG_04 IMG_05 IMG_07 IMG_08 IMG_09 IMG_10 IMG_11 IMG_12 IMG_13

Previous articleМолебен канон на светиот свештеномаченик Елефтериј, црква Света Петка, Мил Парк
Next articleБлаговештение во црквата Свети Илија во Футскрај