Благодарност за незаслуженото

2622

Наместо да негодуваме, затоа што Бог не ни го дава тоа што го бараме, подобро е да благодариме за тоа што сме го добиле а не сме го заслужиле.

Свети Николај (Велимировиќ)

Previous articleСвета Литургија во црквата Свети Илија во Футскрај (Шеста Недела по Педесетница)
Next articleJа изгонивте темнината и ја озаривте земјата со светлината на Божјото слово - проповед во денот на св. апостоли Петар и Павле