8-ми Ден бр.67

846

Содржина:

Св. Игнатиј Брјанчанинов: Што значи христијанското совршенство
Благочестиво предание за потеклото на дрвото на крстот
Преподобен Марко Подвижник: Колку, ние верните, ќе ги исполнуваме Божјите заповеди, толку Светиот Дух ќе ги покаже своите плодови во нас
Свети Порфириј Капсокаливиски: Радувајте се на сè што нè опкружува
Старец Паисиј Светогорец: Направете си го животот поедноставен
Колку чини едно чудо?
Јером. Димириј Персин: Времето на овој гнил свет
Света царица Александра: За бракот и семејниот живот
Св Паисиј Светогрец: За “некомпатибилните” сопружници
Митроп. Атанасиј Лимасолски: Ручекот со старец Паисиј
Elder Paisios of Mount Athos: Tears of Repentance

Saint Silouan the Athonite: On Grace & On Humiliy

Пресвета Богородица низ устата на Свети Климент

Saint Silouan the Athonite: On he Mother of God
The Mother of God and the Saints
The Holy Icons, The Cross, Church Time

Св. Јован Златоуст: За едноставноста во молитвата

Преп Јован Карпатски: Молитвата како најпобедоносно оружје
Преп Теодор Студит: Сè е од Бога
Св Нектариј Егински: Како да се следи Христос?!
Р Е К О А:
Patristic Tradition
Holy Great Martyr Dimitrij
ORTHODOX NEWS:

преземи го 67-ти број на 8 Ден

Previous articleСмирението е победничкото оружје
Next articleСвета Литургија во црквата Свети Никола во Перт