70-ти број на 8 ден

742

Содржина:

Архиепископ Стефан Илинденско Послание……… стр. 4
ВО ПЕШТЕРАТА НА СВ. ИЛИЈА……… стр.8
ЧУДАТА НА СВЕТИ ИЛИЈА…… стр. 10
БЕСЕДА – За личното сведоштво на апостолите…….…….….. стр.12

Протоереј Златко Ангелески, ПРЕОБРАЖЕНИЕ ХРИСТОВО………….. стр. 13

Saint Gregory Palamas, Sermon on the Transfiguration ……… page 16
Свети Григориј Палама – П Р Е О Б Р А Ж Е Н И Е ……………………… стр. 21

Зошто Пресвета Марија секогаш била чествувана? – Отец Стивен Фриман……… стр. 25

Why Mary Has Always Been Honored Fr. Stephen Freeman …… page 28

Како да се доживее Бог…. стр. 31
How to experience God, Fr Steven Freeman ….. page 34

СВЕТИ ЕФРЕМ СИРИН: СУЕТАТА……. стр. 36

Kids glued to screens? Teach them the art of conversation …. page 37

Преземи го бројот

Previous articleСвета Литургија во црквата Света Петка во Мил Парк (Мала Богородица)
Next articleСвета Литургија во манастирот Свети Прохор Пчински во Донибрук