Реши се да го правиш само она што му е угодно на Бога

2299

Најпрво, покај се. Запомни дека во духовниот живот ништо не може да се направи без покајание… Без покајание не можеме да ја започнеме нашата духовна потрага. Било што започнато без покајание е започнато залудно. Затоа, пред сé, покај се – и тоа – плачи за сè лошо што си направил, и реши се да го правиш само она што му е угодно на Бога.

Свети Теофан Затворник

Previous article Света Литургија во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул
Next articleСвета Литургија во црквата Света Злата Мегленска во Хоперс Кросинг (29-та Недела по Педесетница)