Православен џепен календар за 2020 година

15757

Со благослов и одобрение на Неговото Високопреосвештенство Митрополитот г. Петар, излезе од печат Православниот џепен календар за 2020 година. Календарот ги содржи сите информации за календарската година и контактите на парохиските цркви и парохиските свештеници.

Каленадарчето е испечатено со лесно читлива големина на буквите и е достапно за верниците во сите парохиски цркви и манастири во Австралиско-новозеландската епархија.

Previous articleПразникот Успение на Пресвета Богородица во црквата Света Богородица - Пречиста во Ливерпул
Next articleПразникот Успение на Пресвета Богородица во црквата Свети Никола во Перт